Premis Jaume I / Betxinencs de l´any 2002

No fa falta explicar-vos què és el ral.li transbetxí, d´on va eixir la idea i qui n´ha sigut l´esdevenir en totes les seues edicions. El que sí que direm és que allò que va nàixer com un joc de joves, avui és una data assenyalada en el calendari festiu local i una cita obligada per a tot el poble (tant per a la gent menuda com per als majors).

L´Associació Fora d´Hores, entitat cultural organitzadora des de l´any 1.999, intenta, any rere any, dur a terme la seua tasca sent fidel a uns principis que des del primer dia considerà un fonament important durant tres dies de la vida del nostre poble.

Eixe fonament no és altre sinó ser Betxinenc, i així ho vam entendre quan el ral.li fou distinguit aquest any per Acció Cultural del País Valencià amb el premi JAUME I / BETXINENCS DE L´ANY 2002.

Una manifestació cultural com el nostre ral.li, nascut sota una manera pròpia d´entendre l´oci i la diversió , ha d´estar al servei de qui és el legítim propietari: la nostra gent i qui ens visita, perquè ja en tota la província tothom coneix el ral.li, i en són molts els que ens han vingut a veure i més encara els que hi vindran.

Per tot açò, la nostra organització, que en eixos dies coordina tanta gent (participants, assitències, altres organitzadors i el públic), i sempre sense cap interés personal però amb ganes de passar-ho bé, se sent orgullosa de formar-ne part.     L´organització desenvolupa les seues activitats conscient de què és dipositària de la confiança de tots. I és per l´enteniment, pel respecte i per dignitat personal que el ral.li s´expressa en la nostra llengua, la de tots. I no per imposició sinó per dret, perquè també nosaltres volem viure amb plena normalitat la nostra vida diària en valencià.